Adobe Premiere Pro Keyboard | Toetsenbordsticker of apart keyboard?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  oktober 3, 2020

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het beheersen van sneltoetsen is niet alleen een partytrick om indruk te maken op vrienden en klanten, het is ook een weg naar een sneller en efficiënter bewerkingsproces dat je meer als een video-editor maakt.

Of je nu hoopt een pro-certificaat te behalen of gewoon sneller wilt zijn in je postproductie, een manier om je daar bij te helpen, is door te investeren in een speciaal keyboard.

Over het algemeen heb je twee keuzes: deze toetsenbordstickers van Editors Keys waarmee je met je eigen toetsenbord gemakkelijk snelkoppelingen kunt toevoegen aan je werkproces, en een speciaal toetsenbord met achtergrondverlichting van Logickeyboard.

Logickeyboard-astra-adobe-premiere-pro-keyboard

Editors Keys Premiere Pro keyboard stickers

Editors Keys is in 2005 begonnen met het maken van stickers voor toetsenborden waarmee gebruikers snelkoppelingen voor software zoals Pro Tools, Photoshop en meer konden onthouden.

Sindsdien is het bedrijf uitgebreid met het maken van volledige toetsenborden en zelfs USB-microfoons, en deze stickers produceren ze nog steeds voor verschillende toetsenborden en Macbooks:

Editors-keys-voor-macbook-adobe-premiere-pro-keyboard

(bekijk meer opties)

Editor-Keys-keyboard-sticker-voor-adobe-premiere-pro

(bekijk meer opties)

Ik heb hun stickers op eerdere Adobe-systemen op verschillende andere kantoren gebruikt en je stapt er zo weer in met Adobe Premiere Pro.

Dus waarom zou iemand een toetsenbord willen dat is bedekt met softwaresnelkoppelingen? En maakt dit toetsenbord je werk soepelen?

Overschakelen van een ander programma

Ik heb in Final Cut Pro leren werken, van de eerste tot de laatste versie, en toen Final Cut X uitkwam, wist ik dat ik naar iets anders zou overschakelen.

Ik heb met succes de overstap gemaakt naar Adobe Premiere en heb er de afgelopen vijf jaar mee gewerkt, maar er zijn nog steeds een paar FCP-snelkoppelingen die hard in mijn brein zijn vastgelopen en die ik nog steeds betrap op het gebruik ervan.

Met dit toetsenbord ben ik in staat geweest om snel die paar zeurende snelkoppelingen de halt toe te roepen, en ik ben begonnen om alle mogelijkheden uit het toetsenbord te halen.

Snelkoppelingen in gebruik

Beste video bewerkingssoftware
Beste video bewerkingssoftware

Vooral de snelkoppelingen voor snapping en slip edits zijn mij altijd ontgaan, omdat ik ze niet te vaak maar vaak genoeg gebruik om te merken dat ik de snelkoppeling bij gelegenheid misloop.

Maar nu niet meer! En ik ben begonnen met het gebruik van de Shift + cijfertoetsen om verschillende projectvensters te selecteren om snel van scherm naar scherm te springen.

Bekijk alle Editors Keys shortcut keyboard stickers hier bij Amazon

Logickeyboard Astra Premiere Pro keyboard met achtergrondverlichting

Ben je het zat om in het donker te bewerken? Laat LogicKeyboard’s nieuwe Backlit ASTRA je werkproces verlichten.

LogicKeyboard biedt een breed scala aan toetsenborden voor zowel Mac als pc. Je kunt een ASTRA-toetsenbord met achtergrondverlichting oppikken voor Premiere Pro, Media Composer, Pro Tools, Final Cut en een handvol andere merken.

Ik kijk nu specifiek naar die voor Premiere Pro op de Mac omdat ik dat nu eenmaal gebruik. Ik heb wat tijd gehad om ermee te stoeien, dus hier zijn mijn gedachten over dit prachtige product.

Duurzaamheid en design

LogicKeyboard-producten zijn mooi – zowel de verpakking als de producten.

Zowel de Editors Keys als het nieuwe ASTRA-toetsenbord gebruiken kleurgecodeerde toetsen om sneltoetsen te categoriseren en groeperen. Dit maakt de snelkoppelingen gemakkelijk herkenbaar tijdens het bewerken.

Naast het prachtige ontwerp is de ASTRA ook zeer duurzaam. Wanneer je de ASTRA vasthoudt en gebruikt, voelt hij echt als een product van zeer hoge kwaliteit.

Makkelijk te gebruiken

De ASTRA is een koud kunstje om te gebruiken. Het is plug and play, geen stuurprogramma’s vereist. Hij wordt geleverd met twee USB-aansluitingen, één voor het toetsenbord en één voor een USB-hub. Je vindt twee extra USB-poorten aan de achterkant van het toetsenbord.

Als je jouw softwaretoepassing niet gebruikt, functioneert de ASTRA als een standaardtoetsenbord. Als je in de war bent met een van de sneltoetsen, kun je ze eenvoudig opzoeken in de ASTRA-documentatie, waarin elke snelkoppeling in detail wordt uitgelegd.

Zo leer je ook nog eens wat over je software wat je misschien nog helemaal niet wist.

Naast het kleurgecodeerde systeem worden op elke toets pictogrammen gebruikt. Ik vind het zelf veel gemakkelijker om snel een snelkoppeling te herkennen door naar een pictogram te zoeken dan naar een kleur, maar dat ben ik.

De achtergrondverlichting

Het belangrijkste kenmerk van de ASTRA is de achtergrondverlichting, die kan worden aangepast aan vijf verschillende lichtniveaus. Ik houd persoonlijk van toetsenborden met achtergrondverlichting.

Nadat ik voor het eerst een toetsenbord met achtergrondverlichting op een Macbook Pro had gebruikt, kon ik niet meer terug. Je werkt natuurlijk vaak in slecht verlichte edit studios. Toetsenborden met achtergrondverlichting zijn dan de juiste keuze.

Als je fan bent van sneltoetsen op het toetsenbord en toetsenborden met achtergrondverlichting, kun je echt niet fout gaan met de ASTRA.

Check prijzen en beschikbaarheid voor jouw systeem hier

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.