Beste DSLR camera cage | 4 beoordeeld van budget tot professional

door Joost Nusselder | Geupdate op:  oktober 8, 2020

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Overweeg deze camera cages om je videoproductie te maximaliseren.

Wanneer je je rig bouwt voor een fotoshoot, kan het zijn dat je niet zoveel ruimte hebt.

In plaats van beslissingen te nemen over hoe je kunt downsizen of externe monitors weg kunt laten voor meer audio-opname apparatuur ruimte of vice versa, waarom niet je werkruimte maximaliseren met behulp van een camerabehuizing?

Een goede camerabehuizing kan niet alleen meer ruimte bieden, maar ook betere manoeuvreerbaarheid, verbeterde stabiliteit en meer bevestigingsmogelijkheden.

Camera cage rig voor video

De beste camera cages beoordeeld

Laten we vijf verschillende opties verkennen die, afhankelijk van jouw camera, de investering meer dan waard zijn.

Beste prijs/ kwaliteit: SMALLRIG VersaFrame

De beste camerabehoeften om je installatie te maximaliseren – SMALLRIG

Lichtgewicht en compatibel met de overgrote meerderheid van DSLR-camera’s (FYI: SmallRig biedt ook veel andere camera-specifieke rigs), het SmallRig VersaFrame is een betaalbare, eenvoudige en veelzijdige optie voor een groot aantal van je montagebeugels voor camera’s.

Dankzij het niet-invasieve ontwerp heb je nog steeds toegang tot elk onderdeel van je DSLR-camera om instellingen aan te passen of met de zoeker te werken, samen met je standaard assortiment staven, opties voor korte en lange armen en hot shoe-verbindingen.

Sebastiaan ter Burg gebruikt ook een Smallrig setup voor interviews en B-roll:

Smallrig-cage-camera-setup-van-sebastiaan
Deze afbeelding is van het originele werk Fujifilm X-T2 rig van Sebastiaan ter Burg op Flickr onder cc.

Bekijk hem hier bij CameraNu

Meest veelzijdig: Wooden camera cage kit

De beste camera cage kit om je rig te maximaliseren – wooden camera.

Beste video bewerkingssoftware
Beste video bewerkingssoftware

Ontworpen door een echtpaarduo in Dallas, Texas. De camera-specifieke kooiproducten van Wooden Camera bieden een nieuwe verfijning van de technologie.

Met een grote verscheidenheid aan schoudersteunen, rigs en andere camera-montage-apparaten zijn de wooden camera cages van hoge kwaliteit, duurzaam en afgestemd op de behoeften van een moderne filmmaker.

Als je de investering wilt doen dan kun je voor een van de quick cage modellen gaan van het merk:

Prijs: varieert per camera

Hier is een overzicht van een van de modellen DSLR quickcages van Wooden Camera.

Beste voor professionals: TILTA Cage

De beste camera cages om je rig te maximaliseren – TILTA-cage

We hebben de TILTA ES-T17-A voor de SONY α7-serie gepresenteerd, die een geweldige reputatie heeft bij Sony-videografen, maar TILTA biedt camerahouders en cages voor alle niveaus van camera’s tot ARRI- en RED-buildouts.

Met add-ons zoals het stijlvolle en comfortabele houten handvat om mee te gaan met alle monteerbare toeters en bellen die je zou verwachten, is de roestvrijstalen constructie de hogere prijs waard voor zijn kwaliteit.

Bekijk alle modellen hier

Beste budget: Camvate Video cage

De professionele camerabehuizing is gemaakt van hard geanodiseerd aluminium voor duurzaamheid, beschermt niet alleen je camera, maar biedt ook veel montagekeuze.

De houten handgreep is aangebracht op de linkerhand en ergonomisch ontworpen voor een comfortabele grip.

Het is ontworpen om te werken met Canon 60D, 70D, 80D, 50D, 40D, 30D, 6D, 7D, 7D Mark11,5D Mark11,5D Mark111,5DS, 5DSR; Nikon D800, D7000, D7100, D7200, D300S, D610, DF; Sony A99. Netto gewicht: 410 g Pakket inbegrepen:

Bekijk hem hier bij Amazon

Waarom een ​​cage je kan helpen betere video’s te maken

Wat moet ik als eerste aanschaffen als ik in de toekomst geweldige video’s wil maken met mijn 4K, video-ingeschakelde digitale spiegelreflexcamera?

Dit is een vraag die je vaak hoort van fotograafvrienden. Omdat ze al een statief hebben, is mijn eerste antwoord altijd om met een cage te beginnen.

Dit is waarom.

Wat is een camera cage?

Een cage is een open metalen behuizing voor je camera met meerdere schroefdraden voor het bevestigen van een overvloed aan accessoires. Dit is effectief de eerste stap bij het maken van een modulaire opstelling van een videotoestel, afhankelijk van de behoeften die je hebt bij een specifieke opname.

Cages zijn vaak specifiek voor camerabehuizingen, dus zorg ervoor dat je camerabehuizing in de compatibiliteitslijst van de fabrikant staat.

Wanneer je meerdere accessoires hebt

Het voor de hand liggende gebruik is de mogelijkheid om verschillende accessoires aan de camerabody te bevestigen, zoals monitoren, verlichting en microfoons.

Het gebruik van de hotshoe voor een shotgunmic kan voldoende zijn, maar er zullen onbalansproblemen zijn als je daar een monitor of een lampje wilt monteren, om maar te zwijgen van de verhoogde kans dat een monitor of licht uit de hotshoe-mount valt en breekt.

Verbeterde handling

Het bevestigen van handgrepen boven of aan beide zijden van je camerabody zorgt voor een soepele bediening van de camera. Een cage geeft je alle benodigde aansluitpunten voor deze accessoires en je kunt kiezen welke het handigst zijn, afhankelijk van je opnames.

Als je meestal op heuphoogte schiet, dan is een onderarmhandgreep degene waar je voor moet gaan, terwijl sidegrips beter zijn voor het schieten vanaf de ooglijn.

Follow Focus

Als je een creatieve video maakt, moet je handmatig de focus op je onderwerp stellen. Door tijdens het opnemen de focusring te bewegen, wordt bewegingsonscherpte gecreëerd.

Om dit te minimaliseren, kun je een volgfocus aan de onderkant van de cage bevestigen met behulp van een railbevestiging. Terwijl videolenzen tandwielen met tanden hebben, is het eenvoudig om met een klein accessoire tanden aan een fotografielens toe te voegen.

Matte box en filters

Je zou ook kunnen overwegen om een ​​Matte box aan je rails toe te voegen. Een matte box heeft meestal beweegbare metalen flappen waarmee je zonlicht en kunstmatige lichtbronnen kunt blokkeren die problematische verblinding en lensflare kunnen veroorzaken.

Probeer een matte box aan te schaffen met filterschuifregelaars om eenvoudig filters toe te voegen. Dit is vooral handig wanneer je op een zonnige dag wijd open wilt schieten.

Je wilt je sluitertijd op 1/50 sec houden om 24fps-opnamen te maken, dus ND-filters beperken de lichtinval op de sensor zonder het diafragma naar beneden te hoeven draaien.

Een camera cage biedt extra bescherming

Het voordeel van een cage is de extra bescherming voor je camera die een metalen omhulsel biedt. Super handig als je een reputatie hebt als kluns.

Cages zijn een goedkope noodzaak voor DSLR-films. Ze vormen een goed beginpunt voor elke camerarig en bieden een modulair raamwerk rond je camera voor geweldige, werkelijk fantastisch uitziende beelden.

Het is zeldzaam dat je elk accessoire tegelijkertijd moet gebruiken, maar een cage biedt je tal van opties en configuratie, afhankelijk van de eisen van je video-opname van die dag.

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.