Blackmagic Ultrastudio mini recorder

door Joost Nusselder | Geupdate op:  oktober 24, 2020

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Check actuele prijzen en beschikbaarheid bij CameraNu

BlackMagic ultrastudio mini recorder

Features van de Blackmagic Ultrastudion mini Recorder

Met de Blackmagic Design UltraStudio Mini Recorder kun je een SDI- of HDMI-camerasignaal vastleggen en overbrengen naar je computer voor bewerking en andere toepassingen.

De Mini Recorder heeft SDI- en HDMI-ingangen en een Thunderbolt-uitgang en ondersteunt resoluties tot 1080p30 / 1080i60, perfect dus voor video-overdracht naar je Mac computer.

De Mini Recorder wordt ook geleverd met Blackmagic Media Express-software, waarmee je binnenkomende beelden kunt accepteren en coderen op een manier die het beste bij jouw workflow past.

Ik heb hem hier het voordeligste gezien en bij een betrouwbare camera site die ook de pro’s gebruiken. Dan weet je in ieder geval dat het goed zit.

Opmerking: Er is een computer met Thunderbolt vereist om het signaal in te voeren op je computer. Thunderbolt- en SDI / HDMI-kabels (niet inbegrepen) zijn ook vereist.

Maak verbinding met jouw videocamera naar keuze via HDMI of SDI en voer je beeldmateriaal naar een computer van Thunderbolt om de best mogelijke beeldkwaliteit in je bewerkingsprogramma te krijgen 3 Gb / s SDI-invoer SDI-invoeraansluiting voor decks, routers en camera’s, zodat je verbluffende 10-bits video’s van hoge kwaliteit kunt opnemen in SD en HD.

Shop deze mini recorder hier

Een Live Capture instellen – Blackmagic Mini Recorder

 1. Klik hier om de Blackmagic Desktop Video-stuurprogramma’s te downloaden en te installeren. Wij raden driver-versie 10.9.4 aan. Hiervoor zijn beheerdersbevoegdheden nodig en moet de computer opnieuw worden opgestart.
 2. Sluit de Mini Recorder aan op een Thunderbolt-poort met behulp van een Thunderbolt-kabel.
 3. Voor degenen op een MacBook Pro 2017 of nieuwer moet je een USB-C / Thunderbolt 3-naar-Thunderbolt 2-adapter aanschaffen.
 4. Een Mini DisplayPort ziet er hetzelfde uit als een Thunderbolt-poort. Zorg ervoor dat de poort waarop je jouw Mini Recorder aansluit het Thunderbolt-pictogram heeft dat lijkt op een bliksemschicht ernaast. Als het apparaat correct is aangesloten, moet er een wit lampje naast de Thunderbolt-poort op de Mini Recorder aangaan. Klik op het pictogram en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.
 5. Klik op het Blackmagic Desktop Video-pictogramma van de driver die je hebt geïnstalleerd.
 6. In het venster dat verschijnt, zou je een afbeelding van jouw Blackmagic-apparaat moeten zien. Als je een bericht “Geen apparaat aangesloten” ziet, is het apparaat niet goed aangesloten op de computer of heeft het geen juiste toegang tot de systeemsoftware. Klik op de knop in het midden van het venster.
 7. Kun je het apparaat nog steeds niet zien? Neem dan contact op met de ondersteuning. Selecteer op het tabblad Video de videofeedbron (HDMI of SDI) die je wilt gebruiken om jouw videobron aan te sluiten op het Blackmagic-apparaat en verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 1080PsF aan.
 8. Gebruikers op Mac OS High Sierra (10.13) of hoger moeten Blackmagic-toegang als systeemsoftware toestaan. Ga naar de button linksboven en open Systeemvoorkeuren.
 9. Selecteer Beveiliging en privacy.
 10. Klik op de vergrendeling linksonder (hiervoor is een beheerderswachtwoord vereist). Een notitie met de systeemsoftware van ontwikkelaar “Blackmagic Design Inc” is geblokkeerd om te worden geladen. Selecteer Toestaan ​​en klik op de vergrendeling linksonder.
 11. Start de Blackmagic Desktop Video-toepassing opnieuw om toegang te krijgen tot het vastlegapparaat en de Blackmagic-software.
 12. Als je Mac OS Sierra (10.12), El Capitan (10.11) of lager hebt geïnstalleerd, is deze stap niet op jou van toepassing. Klik op Conversies en stel de vervolgkeuzelijst Invoerconversie in op Geen.
 13. Klik op Opslaan.
 14. Verbind je videobron (camera) met het Blackmagic-apparaat via een HDMI- of SDI-kabel.
 15. Start Sportscode en klik op Capture> Capture openen.
 16. Gebruikers op macOS Mojave (10.14) of hoger moeten Camera- en Microfoontoegang toestaan. Selecteer OK voor beide aanwijzingen.
 17. Dit is slechts één keer nodig wanneer je voor het eerst een opname uitvoert op macOS Mojave. Klik op het ik-pictogram om jouw opname in te stellen.
 18. Ziet jouw vastleggingsvenster er anders uit? Ga naar Sportcode, Voorkeuren, Vastleggen en schakel vervolgens van QuickTime-vastlegging naar AVFoundation-vastlegging in. Selecteer jouw Blackmagic-apparaat als de video- en audiobronnen en zorg ervoor dat je de optie HD 720 als jouw vastlegpreset gebruikt. Zorg ervoor dat het veld Frame / sec zo is ingesteld dat het overeenkomt met je video-feedindeling. Je wilt de optie Videoformaat afstemmen op de indeling voor de bronfeed. Afhankelijk van jouw land of type apparaat, kan het frame / sec 29.97, 59.94 (in de VS) of 25, 50 of 60 zijn. Neem contact op met Support als je niet zeker weet welke je moet gebruiken.
 19. Klik op het pictogram Vastleggen om een ​​naam voor je filmpakket te kiezen en de opname te starten.

Mogelijke problemen: Blackmagic MiniRecorder wordt niet gezien door Wirecast

Ik heb vergelijkbare problemen waarbij ik een opname toevoeg die een Blackmagic UltraStudio Mini Recorder SDI is en Thunderbolt aangesloten op een MacBook die de capture-kaart ziet, maar geen afbeelding toont in de liveview of preview / live-venster.

Het lijkt erop dat Wirecast de opname niet herkent als een videobron omdat de eigenschappen van de opname niet verschijnen bij het videoformaat, het pixelformaat, het videoformaat of de beeldsnelheid. Het rare is dat het Blackmagic-lampje voor de capture-kaart brandt, het “systeemrapport” in “Over deze Mac” bevat / ziet de Thunderbolt-capture-kaart en ik kan video opnemen van de Blackmagic “Media Express” -app.

De mogelijke oplossing voor dit probleem is om bij te werken naar Wirecast 8.1.1 die zojuist is vrijgegeven.

Zorg ervoor dat de Blackmagic Driver 10.9.7 is geïnstalleerd. Over het algemeen als je kunt vastleggen in Media Express, zou Wirecast de videobron zien.

Beste video bewerkingssoftware

Netflix à démoli la télé tradit... x
Netflix à démoli la télé traditionnelle seulement en Amérique
De videobron kan ook slechts in één programma tegelijk zijn. Ik raad aan de computer opnieuw op te starten en, zorg ervoor dat er geen andere programma’s op de achtergrond worden uitgevoerd en met de camera al ingeschakeld, start dan opnieuw Wirecast.

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.