Gopro video bewerken | 13 software pakketten en 9 apps beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  oktober 1, 2020

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wil je je geweldige actievideo’s van je Gopro bewerken? Je bent op de juiste plek!

Hoewel GoPro het gemakkelijk maakt om video’s te maken (het is ook nog steeds een van mijn top camera’s voor de beste video’s), heeft het de juiste software nodig om al die clips te bewerken tot iets dat bruikbaar en deelbaar is.

In dit bericht leer je over je opties voor geweldige GoPro-bewerkingssoftware. Ik behandel zowel gratis als premium-programma’s – voor zowel Windows als Mac.

Gopro video bewerken

De lijst bevat de beste opties voor het bewerken van je GoPro-video, op basis van gebruikersbeoordelingen en verkoopvolume. En hoewel deze allemaal goed beoordeeld zijn, werken sommige gewoon niet voor mij.

Ik behandel het allemaal in deze post. Niet geïnteresseerd in premium software? Maak je geen zorgen. Ik heb ook de beste gratis GoPro-bewerkingssoftware.

Beste software om Gopro video te bewerken

Voordat ik inga op alle details, zijn hier de programma’s die je moet bekijken:

GoPro Editing Software-opties

Laten we aan de slag gaan met de volledige lijst! Hier zijn de GoPro-bewerkingssoftware-opties die ik in dit bericht zal behandelen.  

De opties in deze lijst worden gedomineerd door een paar bedrijven. Apple, Adobe, Corel en BlackMagic Design hebben elk twee programma’s. Magix heeft drie programma’s – nu met hun overname van de Vegas-lijn van Sony.

In aanvulling op de bovenstaande video-gerichte opties. je kunt ook video bewerken met Adobe Photoshop en Lightroom.

Dit is wat ik gebruik: ik gebruikte Quik om mee te starten als basis en het wordt er gratis bijgeleverd. Toen ik naar meer professionele opnames toe ging ben ik overgestapt op Adobe Premiere Pro.

Het is ingewikkeld en heeft een stijle leercurve maar het is de investering meer dan waar wanneer je Pro wilt gaan.

Quik Desktop (gratis) Windows en Mac

Quik Desktop Gopro video-editor. Dit is een solide videobewerkingssoftware, vooral omdat hij gratis is. Het is even wennen, maar als je het eenmaal snapt, is het super eenvoudig om geweldige videobewerkingen uit te voeren.

Quik-dekstop-voor-gopro-videobewerking
Beste video bewerkingssoftware

Praxis verf x
Praxis verf
Quik heeft een toepasselijke naam: je kunt snel geweldige video’s maken van je opnamen (en synchroniseren met muziek). Importeer je foto’s en video’s automatisch en deel de beste.

Videoformaten die ondersteund worden: mp4 en .mov. Ondersteunt alleen GoPro videobeelden en foto’s. Dit betekent dat je Quik niet kunt gebruiken om beeldmateriaal van je andere camera’s te editen, wat een aardig nadeel kan worden naarmate je vordert en waarschijnlijk in ieder geval je telefoon video-opnames zult willen integreren.

Videoresolutie die ondersteund wordt: van de super basic WVGA tot de enorme 4K-video. Het bewerken van 4K-video vereist meer video-RAM: onder een resolutie van 4K heb je minimaal 512 MB RAM nodig (meer is altijd beter). Voor 4K-video-weergave heb je minimaal 1GB RAM op je videokaart nodig.

Beweging volgen: Nee

Extra functies: Auto importeer je GoPro media en update je GoPro camerafirmware (ondersteunde modellen zijn onder meer: ​​HERO, HERO +, HERO + LCD, HERO3 +: Silver Edition, HERO3 +: Black Edition, HERO4 Session, HERO4: Silver Edition, HERO4: Black Edition HERO5 Session, HERO5 Black).

Gebruik Meters in Quik om je GPS-pad, snelheid, hoogteverkeer met overlappende meters en grafieken te tonen.

Adobe Premiere Pro Mac OS en Windows

Dit is de volledige pro-versie van Adobe Premiere Elements. Het kan alles doen wat je wilt – en ongeveer 100x meer. Hoewel de diepte van functies het krachtig maakt, is het ook wat het een slechte keuze maakt voor de meeste makers van inhoud.

Klaar om een ​​Hollywood-kaskraker te worden? Veel belangrijke filmbeelden (inclusief Avatar, Hail Caesar !, en The Social Network) werden allemaal op Adobe Premiere geknipt.

Tenzij je veel dagen hebt (om de basis te leren) of vele weken (om bekwaam te worden) is dit niet de beste keuze voor de gemiddelde GoPro-gebruiker. Hier kom je echt wanneer je meer wilt doen met je video-materiaal.

Hoewel dit verbazingwekkende software is, is deze het best geschikt voor de meer geavanceerde productie, of iemand met veel vrije tijd en niet zoveel omhanden.

Videoformaten die ondersteund worden: alles.

Videoresolutie die ondersteund wordt: alles wat de GoPro-camera kan produceren – en nog zeker veel meer.

Beweging volgen: Ja

Extra functies: de lijst is lang. Bekijk hier alle functies van Adobe Premiere Pro.
Waar te koop: hier bij Adobe
Prijs: maand, abonnement.

Final Cut Pro Mac OS X

Deze Mac-only software zal je een aantal ongelooflijke bewerkingsmogelijkheden bieden. Het is wat betreft niveau vergelijkbaar met Adobe Premiere Pro, maar dan voor Mac: zowel krachtig als gecompliceerd.

Final-Vut-Pro-Mac-Os-X-voor-gopro

Meer dan 40 grote films zijn gesneden op Final Cut Pro inclusief John Carter, Focus en X-Men Origins. Tenzij videobewerking je levensonderhoud is of je tijd hebt om je erin te verdiepen, zijn er waarschijnlijk betere opties.

Maar als je voor top-kwaliteit werk wilt gaan na veel tijd te hebben besteed aan het schieten van mooie GoPro opnames, dan is het de beste optie op MAc om te overwegen.

Videoformaten die het ondersteunt: alles. Ik kon geen uitgesloten formaat vinden.

Videoresolutie die het afhandelt: alles wat GoPro doet en meer.

Beweging volgen: Ja

Extra functies: kleurindeling, maskers, 3D-titels en aangepaste effectinstellingen.

Waar te koop: Apple.com

Magix Movie Edit Pro Windows w / Android-app

Magix GoPro-bewerkingssoftware. Dit is een dynamisch stuk software. De lijst met functies leest meer als een premium-programma dan een die slechts een fractie daarvan kost.

Het wordt geleverd met 1500+ sjablonen (effecten, menu’s en geluiden) voor snelle, professionele video’s. Ze hebben een geweldige set korte video-tutorials.

Het heeft 32 multimediatracks. Dit is significant in vergelijking met andere basismodi die een paar andere tools hebben. Ik kan geen videobewerking weergeven waarvoor meer dan 32 tracks nodig zijn en dat is de limiet van deze software.

Het is eenvoudig te gebruiken, rijk aan functies en slechts $ 70.

Videoformaten die het aan kan: naast het GoPro MP4-formaat, behandelt het ook (DV-) AVI, HEVC / H.265, M (2) TS / AVCHD, MJPEG, MKV, MOV, MPEG-1, MPEG-2, MPEG- 4, MXV, VOB, WMV (HD)

Videoresolutie die het kan verwerken: tot 4K / Ultra HD

Bewegingstracking: het volgen van objecten laat toe om teksttitels vast te zetten op bewegende objecten en om nummerplaten en gezichten van mensen te pixeleren (voor privacy).

Extra functies: 1500+ sjablonen, extra app op Android- en Windows-tablets.
Waar te koop: Magix.com

Cyberlink PowerDirector Ultra 17 Windows

Hoewel ik CyberLink nog steeds niet heb gebruikt, vind ik het uiterlijk van deze software leuk. Honderden van mijn lezers hebben ervoor gekozen om deze PowerDirector te gebruiken om hun GoPro-beeldmateriaal te bewerken en zijn over het algemeen heel erg tevreden.

Het is gemaakt met actiecamera’s in gedachten. Het kan maximaal 100 mediatracks tegelijkertijd bewerken. En het heeft een krachtige MultiCam Designer-functie waarmee je kunt schakelen tussen 4 gelijktijdige camera-opnames.

Beeldmateriaal kan worden gesynchroniseerd op basis van audio, tijdcode of gebruikte tijd. Het heeft een kleurcorrectie met één klik, aanpasbare ontwerptools (ontwerpen voor transcriptieontwerper, titel en ondertitel) en heeft geïntegreerde videocollages.

Het kan ook beelden van een 360º-camera bewerken – zoals de GoPro Fusion. PowerDirector is een keuze van 10-Time Editors en heeft 4.5 van de 5 beoordeeld door PCMag.com.

“PowerDirector blijft het voortouw nemen in videobewerkingssoftware voor consumenten. De voorgekauwde, geneste projecten en geavanceerde titelfuncties van de nieuwste versie brengen het dichter bij het professionele niveau.”

PCMag, VS, 09/2018

Videoformaten die het aan kan: H.265 / HEVC, MOD, MVC (MTS), MOV, Side-by-side video, MOV (H.264), Top-onder video, MPEG-1, Dual-Stream AVI, MPEG-2, FLV (H.264), MPEG-4 AVC (H.264), MKV (meerdere audiostreams), MP4 (XAVC S), 3GPP2, TOD, AVCHD (M2T, MTS), VOB, AVI, VRO, DAT, WMV, DivX *, WMV-HD, DV-AVI, WTV in H.264 / MPEG2 (meerdere video- en audiostreams), DVR-MS, DSLR-videoclip in H.264-indeling met LPCM / AAC / Dolby Digital-audio

Videoresolutie verwerking: tot 4K

Beweging volgen: Ja. Ik heb het nog niet gebruikt, maar de zelfstudievideo laat het er heel eenvoudig uit zien.

Extra functies: met 30 geanimeerde themasjablonen hoef je jouw materiaal alleen maar te slepen en neer te zetten om fantastische video’s te maken.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Corel VideoStudio Ultimate 2018 Windows

Het is meer dan 12 jaar geleden dat ik een Corel-product gebruikte, maar deze video-editor heeft mijn aandacht getrokken. Deze versie wordt geleverd met een editor voor meerdere camera’s, het bewerken van maximaal zes verschillende camera’s in één project.

De goedkopere Pro-versie zal beelden van maximaal vier camera’s in hetzelfde project bewerken. Er zijn presets voor beginners (FastFlick en Instant Projects) en geavanceerde instellingen (stabilisatie, bewegingseffecten en kleurcorrectie).

Bewerk tot 21 videotracks en 8 audiotracks in elk project.

Videoformaten afhandeling: XAVC, HEVC (H.265), MP4-AVC / H.264, MKV en MOV.

Videoresolutie verwerking: tot 4K en zelfs 360 video

Beweging volgen: Ja. Je kunt maximaal vier punten tegelijkertijd in je video bijhouden. Verberg eenvoudig logo’s, gezichten of kentekenplaten of voeg bewegende tekst en afbeeldingen toe.

Extra functies: maak ook een time-lapse, stop motion en schermopname video.

Corel maakt ook een ander videobewerkingsprogramma genaamd Roxio Studio. Hoewel het materiaal kan bewerken, is dit vooral bedoeld voor het maken van dvd’s en zal niet geschikt zijn voor je GoPro video’s.

Bekijk de Videostudio Ultimate hier

Corel Pinnacle Studio 22 Windows

Dit is een populaire keuze. Corel maakt ook een ondersteunende premium-app voor iOS (Basic en Professional). De desktopversie bestaat uit drie niveaus (standaard, plus en ultiem).

De details in dit profiel zijn gebaseerd op de versie op instapniveau. Sommige geavanceerde functies (4K-bewerking, bewegingsregistratie, effecten) zijn alleen beschikbaar in Plus- of Ultimate-versies.

De basisversie wordt geleverd met 1500+ overgangen, titels, sjablonen en 2D / 3D-effecten. De standaard versie op instapniveau lijkt te zijn uitgekleed om te kunnen concurreren met sommige van de andere opties in deze lijst.

Videoformaten die het kan bewerken: [Import] MVC, AVCHD, DV, HDV, AVI, MPEG-1 / -2 / -4, DivX, Flash, 3GP (MPEG-4, H.263), WMV, QuickTime (DV, MJPEG, MPEG-4, H.264), DivX Plus MKV. [Export] AVCHD, DVD, Apple, Sony, Nintendo, Xbox, DV, HDV, AVI, DivX, WMV, MPEG-1 / -2 / -4, Flash, 3GP, WAV, MP2, MP3, MP4, QuickTime, H .264, DivX Plus MKV, JPEG, TIF, TGA, BMP, Dolby Digital 2-kanaals

Videoresoluties: 1080 HD-video. Voor 4K Ultra HD moet je de robuustere Pinnacle Studio 19 Ultimate kopen.

Beweging volgen: niet beschikbaar in de standaardversie. Zowel Plus- als Ultimate-versies bieden deze functie.

Extra functies: Alle versies bieden bewerkingen met meerdere camera’s [Standaard (2), Plus (4) en Ultiem (4)]. De standaardversie komt met een 6-sporen bewerkingstijdlijn en veel voorinstellingen die geweldig zijn voor beginners.

Bekijk Pinnacle Studio 22 hier

Vegas Movie Studio Platinum 15 Windows

Deze software op consumentenniveau heeft een aantal gebruiksvriendelijke functies. Met Directe upload kun je bijvoorbeeld je video direct uploaden naar YouTube of Facebook vanuit de applicatie.

Met de instant-kleurovereenkomst-functie verschijnen twee verschillende scènes alsof ze op dezelfde dag, op hetzelfde moment en met dezelfde filter zijn genomen.

De basisversie (Platinum) wordt geleverd met 10 audio- en 10 videotracks – perfect voor 99% van alle videobewerkingen. Het is ook uitgerust met meer dan 350 video-effecten en meer dan 200 video-overgangen.

Ik gebruik Vegas Movie Studio al vele jaren en het is super krachtig. De basisversie is een geweldige upgrade van Quik Desktop. Naarmate je meer functies nodig hebt, kun je eenvoudig upgraden binnen de Sony-lijn.

Er zijn nog drie edities (Suite, Vegas Pro Edit en Vegas Pro) met elk steeds meer kracht en functies.

VEGAS Movie Studio Videoformaten: AAC, AA3, AIFF, AVI, BMP, CDA, FLAC, GIF, JPEG, MP3, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, MVC, OGG, OMA, PCA, PNG, QuickTime® , SND, SFA, W64, WAV, WDP, WMA, WMV, XAVC S.

Videoresoluties: tot 4K.

Beweging volgen: Ja.

Extra functies: kleurovereenkomst, beeldstabilisatie, eenvoudige creatie van diavoorstellingen en kleurcorrectie, allemaal helpen bij het maken van degelijke video’s – in minder tijd.

Hier te koop bij yorcom.nl

Vegas Pro 16 Suite Mac OS X en Windows

Catalyst richt zich op snelle productie van 4K, RAW en HD-video. Set-up speciaal voor actiekamerobeelden (waaronder GoPro, Sony, Canon, enz.).

Het is touch en gesture ingeschakeld en werkt zowel op Mac OS als Windows. Catalyst Production Suite bevat modules “Voorbereiden” en “Bewerken”.

Dit is krachtige, flexibele software met een bijpassende prijs.

VEGAS ProVideo bestands-indelingen: Sony RAW 4K, Sony RAW 2K, XAVC Long, XAVC Intra, XAVC S, XDCAM 422, XDCAM SR (SStP), DNxHD, ProRes (OS X), AVC H.264 / MPEG-4, AVCHD, HDV, DV, XDCAM MPEG IMX, JPEG, PNG, WAV en MP3.

Videoresoluties: 4K

Beweging volgen: niet aanwezig

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier

Adobe Premiere Elements 2019 Windows en Mac

Dit is een uitgeklede basisversie van Adobe Premiere Pro. Hoewel ik een grote fan ben van Photoshop, Bridge en Illustrator, ben ik niet zo’n fan van deze uitgekelede videobewerking van Adobe.

Een paar jaar geleden bekeek ik Premiere Pro (ik heb nog steeds een CS6-versie geïnstalleerd) en vond het overweldigend gecompliceerd.

Het is niet dat ze geen goed product maken. Hun kwaliteit is solide en wanneer je er in komt vind ik het een van de beste tools die je kunt krijgen voor videobewerking.

Met Premiere Elements kun je jouw video’s en foto’s bestellen, labelen, vinden en bekijken.

Videoformaten: naast het GoPro MP4-formaat, behandelt het ook Adobe Flash (.swf), AVI Movie (.avi), AVCHD (.m2ts, .mts, .m2t), DV Stream (.dv), MPEG Movie ( .mpeg, .vob, .mod, .ac3, .mpe, .mpg, .mpd, .m2v, .mpa, .mp2, .m2a, .mpv, .m2p, .m2t, .m1v, .mp4, .m4v , .m4a, .aac, 3gp, .avc, .264), QuickTime Movie (.mov, .3gp, .3g2, .mp4, .m4a, .m4v), TOD (.tod), Windows Media (.wmv, .asf).

Videoresoluties: tot 4K.

Beweging volgen: niet beschikbaar.

Extra functies: geanimeerde titels, krachtige kleurcorrectie, beeldstabilisatie en eenvoudige video-snelheids- / vertragingsfuncties.

Bekijk dit pakket hier

Animoto Online video-editor met iOS / Android-apps en Lightroom-plug-in

Dit is de enige webgebaseerde video-editor in de lijst. Hun combinatie webgebaseerde editor en iOS / Android-apps maken dit een aantrekkelijke keuze.

Omdat het webgebaseerd is, downloadt je geen software. Log in en begin het gelijk te gebruiken. Dit abonnement-gebaseerde software als een service (SaaS) -programma is geweldig om een ​​paar redenen.

Je hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten van upgraden (tijd en geld) wanneer de nieuwe versie uitkomt. En je kunt hun rekenkracht gebruiken om je video’s weer te geven.

Over het algemeen moet een SaaS-videobewerkingsprogramma veel stabieler (en snel) zijn dan software die op een oudere thuiscomputer is geïnstalleerd.

Iets wat ik in hun Help-sectie heb ontdekt, is dat ze video-uploads beperken tot slechts 400 MB. Hoewel dit veel klinkt, duurt het niet lang voordat 400 MB is bereikt.

De Gopro Hero4 Black die bijvoorbeeld 1080p met 30 fps maakt, genereert 3,75 MB aan gegevens per seconde (3,75 MBps of 30 Mbps) dus dat is niet heel veel om te kunnen bewerken.

Dat betekent dat je je Animoto-limiet bereikt in 107 seconden (of 1 minuut 47 seconden) van de gemiddelde video. Schakel over naar 4K-resolutie en je bereikt je limiet in slechts 53 seconden.

Behandelde videoformaten: MP4, AVI, MOV, QT, 3GP, M4V, MPG, MPEG, MP4V, H264, WMV, MPG4, MOVIE, M4U, FLV, DV, MKV, MJPEG, OGV, MTS en MVI. Uploads van videoclips zijn beperkt tot 400 MB.

Videoresoluties: resoluties variëren. 720p (persoonlijk plan), 1080p (professionele en zakelijke plannen).

Beweging volgen: niet aanwezig.

Extra functies: Ik vind het webgebaseerd bewerken leuk met de optie voor iOS- en Android-apps. Bekijk de uploadlimiet om ervoor te zorgen dat je al je opnames kunt bewerken.

Waar te koop: Animoto.com

Prijs: varieert van $ 8 tot $ 34 per maand, wanneer gekocht op een jaarplan. Bekijk alle pakketten hier op de site

Davinci Resolve 15 / Studio Windows, Mac, Linux

Als je films van Hollywood-kwaliteit wilt produceren (of op zijn minst volledige creatieve controle hebt), zou deze Davinci-oplossing bovenaan je lijst moeten staan.

Dit is de enige professionele video-editor die op alle populaire platforms draait: Windows, Mac en Linux.  

En dit is de eerste video-editor die professioneel online / offline bewerken, kleurcorrectie, productie van geluidspost en visuele effecten combineert in één tool.

Download de gratis versie of koop de volledige versie (Davinci Resolve 15 Studio). DaVinci Resolve 15 is de standaard voor high-end postproductie en wordt gebruikt voor het afwerken van meer Hollywood-speelfilms, episodische televisieprogramma’s en tv-commercials dan welke andere software dan ook.

Fusion-effecten zijn onder meer: ​​vectorverf, rotoscoping (objecten isoleren om snel aangepaste vormen te animeren), 3D-particle-systemen, krachtige keying (Delta, Ultra, Chroma en Luna), echte 3D-composities en tracking en stabilisatie.

Videoformaten: honderden indelingen (minimaal 10 pagina’s). Het is onwaarschijnlijk dat je een indeling hebt die niet door DaVinci Resolve wordt ondersteund.

Videoresoluties: alle resoluties.

Beweging volgen: Ja

Extra functies: geavanceerd trimmen, multicam-bewerking, snelheidseffecten, tijdlijncurve-editor, overgangen en effecten. Ook kleurcorrectie, Fairlight-audio en samenwerking met meerdere gebruikers.

Waar verkrijgbaar: Download de gratis versie of koop de volledige studioversie

iMovie voor Mac (gratis) iOS

Dit is geweldige software voor Mac-gebruikers. Naast beeldmateriaal vastgelegd met de iPhone en iPad, bewerkt het ook 4K-video van GoPro en veel camera’s zoals GoPro (inclusief DJI, Sony, Panasonic en Leica).

iMovie-voor-mac-om-gopro-te-editen

Net als de sjablonen van GoPro Studio biedt iMovie 15 filmthema’s met titels en overgangen. Dit versnelt je bewerkingsproces en geeft het een professioneel (of speels) gevoel.

Videoformaten: AVCHD / MPEG-4

Videoresoluties: tot 4K.

Beweging volgen: niet automatisch.

Extra functies: de mogelijkheid om te beginnen met bewerken op je iPhone (iMovie voor iOS) en de bewerking op je Mac voltooien is best aardig.

Waar te krijgen: Apple.com
Prijs: gratis

Mobiele apps om Gopro te bewerken

Er zijn ook enkele mobiele apps voor het bewerken van GoPro-video. Veel van deze integreren met de volledige programma’s hierboven.

Splice (iOS) gratis. Verworven door GoPro in 2016, is deze app hoog beoordeeld. Het bewerkt video’s en maakt korte films. Beschikbaar op iPhone en iPad.

GoPro App gratis. (iOS en Android) Ook aangekocht in 2016, werd Replay Video Editor (iOS) opnieuw gelanceerd als GoPro-app op Android-apparaten.

PowerDirector door CyberLink (Android) Gratis. Meerdere track tijdlijnen, gratis video-effecten, slo-mo en reverse video. Uitgang bij 4K. Hoogst beoordeeld.

iMovie (iOS) gratis Dit is een lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken video-editor. Kopieer gewoon uw videoclips naar uw iPhone of iPad en ga aan de slag.

Antix (Android) Gratis. Maak snel video’s (knippen, muziek toevoegen, filters, effecten) en eenvoudig opslaan en delen.

FilmoraGo (iOS en Android) gratis. Biedt een mooie set sjablonen en filters. Goed beoordeeld op Google Play – niet zozeer op de AppStore.

Corel Pinnacle Studio Pro (iOS) $ 17,99 Beschikbaar, maar niet goed beoordeeld.

Magix Movie Edit Touch (Windows) Gratis. Knip, arrangeer, voeg muziek toe en voer uw clips rechtstreeks uit op uw Windows-apparaat.

Adobe Premiere Clip (iOS en Android) gratis. Dit is de mobiele versie van de beste videobewerkingssoftware. En hoewel het op beide platforms beschikbaar is, is het niet goed beoordeeld op iOS – waarschijnlijk wordt dit op Apple-apparaten overgeslagen. Maar als u een Android-telefoon of -tablet heeft, is dit een geweldige optie voor jou. Projecten kunnen eenvoudig worden geopend in de desktopversie (Adobe Premiere Pro CC) om door te gaan met bewerken.

Lees ook: de beste laptops voor videobewerking beoordeeld

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.