Magix video geeft je filmproject een professioneel uiterlijk

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juni 7, 2021

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Gebruiksvriendelijkheid staat centraal bij magix video software. Het biedt een ideale en volledige oplossing om de frames naadloos in elkaar te lassen op een vrij eenvoudige manier.

Voor de starter die nog maar weinig ervaring heeft met video bewerking software is dit het uitgelezen startpunt om de creativiteit optimaal te benutten.

Bovendien zorgt de magix video converter er voor dat je de filmbestanden heel makkelijk kan verspreiden naar internetkanalen zoals Facebook of Youtube.

Bekijk alle features hier bij Magix

magix-movie maker review

Magix video pro zorgt dat je film een professionele look krijgt

Magix video software ondersteunt alle tools om een film te maken op een professionele manier.

Opnames aflezen, beelden aan elkaar naaien, meerdere sporen gebruiken, het geluid optimaliseren. Het is allemaal voor handen bij de beeldverwerking software van magix video.

Vooral het audio gedeelte van dit software pakket springt in het oog en behoort tot de betere in vergelijking met de concurrentie omdat je meer dan één spoor kan gebruiken.

De afgewerkte films onderweg bekijken op je ipod, iphone of een tablet behoort eveneens tot de mogelijkheden. Mooi meegenomen wie via film een verkoopspraatje bij een klant wil plannen met beeldmateriaal.

Userface met pictogrammen zorgt voor gebruiksgemak

De gebruikersinterface heeft een zeer professionele uitstraling.

Pictogrammen met knoppen maken de werkruimte heel overzichtelijk. Het paneel als videovoorbeeld situeert zich aan de linker bovenkant, het paneel met inhoud en effecten kan je vinden aan de rechterzijde.

De tijdlijn is gewoon standaard geïntegreerd met een storyboard opgave zodat je alles goed kan opvolgen. Het trimmen van de beelden doe je rechtstreeks op de tijdlijn.

Het scheerpictogram zorgt er voor dat je nauwkeurig de verschillende beelden kan splitten zonder een overgang die springt te zien. Keyframes zijn een krachtig video bewerking instrument bij magix video software.

Beste video bewerkingssoftware
Beste video bewerkingssoftware

Met deze techniek kan je zonder problemen effecten of titels bijsnijden van het ene punt in de film naar het andere.

Alle professionele hulpmiddelen onder één dak

Met Magix video haal je een videobewerking programma in huis waar je foto’s, video en geluid kan bewerken vanuit verschillende bronnen.

Alle scènes in de film worden achtereenvolgens weergegeven in de storyboard modus met een afbeelding voorbeeld.

Je hoeft alleen de verschillende shoots naar je tijdlijn te slepen om ze in de gewenste volgorde op te slaan.

Je kan de opgenomen beelden moeiteloos samenbrengen tot één vloeiend geheel.

Zodra het gewenste resultaat is bereikt, kan je de bestanden rechtstreeks vanuit de magix video converter naar een cd of dvd schrijven zonder dat je daarvoor een toepassing van derden nodig hebt.

Elk videoproject kan afzonderlijk worden bewerkt

Videoprojecten kunnen elk afzonderlijk worden bewerkt met een verscheidenheid aan individuele of gecombineerde effecten.

Als bepaalde effect combinaties vaak worden gebruikt, kan je ze apart opslaan als voorinstellingen voor later gebruik.

Je kan de specifieke configuratie en toepassing van deze effecten bepalen met behulp van de video controller of door een effect te kiezen en naar het menu Effecten te slepen.

Elke video overgang kan worden bekeken om het eindresultaat te zien.

Voor ervaren video liefhebbers is er een 360 graden tool voor handen

Het neusje van de zalm in dit videobewerking programma is de 360 graden tool. Magix video pro heeft een paradepaardje in huis waar andere programma’s jaloers op zijn.

De keuzelijst voor filminstellingen bevat een optie om 360 graden video beelden te maken.

Met een geselecteerde clip in de tijdlijn, kan je het panoramagedeelte kiezen en de clip bekijken vanuit alle ooghoeken in 360 graden perspectief.

Speciale tools zijn voorhanden om je clip in een ‘virtual reality’ wereld om te toveren. Een meerwaarde die de moeite waard is om uit te proberen.

Conclusie

Magix is een software programma voor videobewerking met alle tools in één pakket omvat, zowel voor de beginnelingen als gevorderde video editors.

Multicam en 360 graden ondersteuning geven een grote meerwaarde aan deze software. Je kan je video’s tonen op tv, online of onderweg voor eventueel commercieel gebruik.

Kijk hier op de site van Magix

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.