Pinnacle Studio

door Joost Nusselder | Geupdate op:  oktober 22, 2020

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het importeren, bewerken en exporteren van video’s vereist weinig vakkennis. Toch biedt het programma een hoge mate van nauwkeurigheid en creatieve controle.

De meest recente versie, Pinnacle Studio-22, kun je op een pc en een Mac installeren.

Gemakkelijkste-videobewerkingssoftware-Pinnacle-Studio

De pluspunten van Pinnacle Studio-22

Gebruiksvriendelijkheid is de grootste troef van deze editing software. De werkruimte (interface) is overzichtelijk en kan naar wens worden aangepast.

Voor het importeren van je videobestanden biedt Pinnacle Studio-22 een simpel ‘drag and drop’ systeem. Het programma ondersteunt hierbij nagenoeg alle gangbare SD en HD bestanden.

Indien je video in de hogere 4K resolutie wilt bewerken, zul je de upgrade versie ‘Pinnacle Studio 22 Ultimate’ moeten aanschaffen.

Bij het bewerken van je video’s met Pinnacle software ben je niet verplicht om projecten vanaf punt nul op te bouwen.

Je kunt gebruik maken van uiteenlopende templates (sjablonen) waarin je slechts jouw videobestanden, geluid en titels hoeft in te voegen. Dit bespaart vooral veel tijd.

Uiteraard biedt het programma ook ruime mogelijkheden om zelf projecten te creëren en video met precisie te bewerken.

Om belichting en kleuren te corrigeren, trillende shots te stabiliseren en het geluid te perfectioneren heeft Pinnacle video simpele tools die verrassend goed resultaat leveren.

Ook hier geldt dat je of het programma aan het werk kunt zetten (auto-correctie opties) of met behulp van keyframes je beeldmateriaal zelf tot in de details kunt perfectioneren.

Voor het professionaliseren van je video’s krijg je de beschikking over honderden effecten, waaronder geavanceerde green screen effecten en stop beweging-annimatie.

Kies voor Pinnacle Studio-22 Plus of Pinnacle Studio-22 Ultimate

Van Pinnacle video software zijn er drie uitvoeringen op de markt. Naast het standaard programma Pinnacle Studio-22 kun je ook kiezen voor Pinnacle Studio-22 Plus of Pinnacle Studio-22 Ultimate.

Beste video bewerkingssoftware
Beste video bewerkingssoftware

Hoewel alle uitvoeringen dezelfde werkruimte, gereedschappen en sneltoetsen hebben, zijn er aanzienlijke verschillen in de capaciteit van het programma.

Met de Standaard-uitvoering kun je bijvoorbeeld maar op 6 tracks tegelijk met HD video werken, terwijl de Plus-uitvoering 24 tracks biedt en het aantal tracks ongelimiteerd is in de Ultimate-uitvoering.

Tussen de uitvoeringen zijn er ook substantiële verschillen in het aantal effecten en hun mogelijkheden. Opties als 360 video editing, Split Screen video, Motion Tracking en 3D Motion vind je alleen bij Ultimate.

De mogelijkheden voor kleur- en geluidcorrectie zijn eveneens een stuk uitgebreider bij Plus en Ultimate. Een ander belangrijk verschil is de hogere rendersnelheid van Pinnacle Studio-22 Ultimate.

Vooral bij grotere, zwaardere projecten zal dit van invloed zijn op de tijd die nodig is om bestanden te bewerken en exporteren.

Kortom, de standaard uitvoering van Pinnacle Studio-22 is ideaal voor amateur editors die hun familievakanties en andere evenementen graag een professioneel-achtige uitstraling willen geven.

Beroepsmatige videobewerkers en producenten van serieuze webfilmpjes zullen met Plus of Ultimate nauwkeuriger en sneller een mooiere video in elkaar kunnen zetten.

Wat kost Pinnacle software

Het is vanzelfsprekend dat je voor meer kwaliteit een hogere prijs zult betalen. Pinnacle Studio-22 kun je al voor +/- € 45.- downloaden.

Pinnacle Studio-22 Plus kost +/- € 70.- en voor Pinnacle Studio-22 Ultimate moet je +/- € 90.- betalen.

Vergeleken met de marktleiders in video editing software, Premiere Pro van Adobe en Final Cut van Apple, kan de prijs voor Pinnacle Studio-22 Ultimate best redelijk genoemd worden.

Het programma is weliswaar wat minder stabiel en krachtig (o.a. rendersnelheid), maar doet in doorsnee gebruik niet veel onder voor de top professionele software.

Voor alle Pinnacle Studio-22 uitvoeringen zijn de kosten eenmalig. Bovendien mag je op een fikse korting rekenen zodra er een nieuwe versie (23, 24 etc.) uitkomt.

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.