Vegas movie studio en de professionele gadgets

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juni 7, 2021

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Vegas movie studio leent er zich perfect voor om de basisprincipes onder de knie te krijgen en langzamerhand meer over de technieken van videobewerking te leren.

Als je de instructies van vegas pro op een logische manier volgt, ontdek je vanzelf hoe professionele filmmakers denken als ze beeldmateriaal samenstellen.

vegas-movie-studio review

Laten zien aan je vrienden hoe creatief je bent

Of je nu een beginner bent zonder enige ervaring of een pro bent, iedereen maakt fouten. Niets is zo frustrerend voor een video editor als er kleine haperingen of foutjes in zijn gemonteerde frames opduiken.

Hieronder lees je in een notendop enkele hints en tips hoe je sony vegas het best kan gebruiken en wat de mogelijkheden zijn van dit software programma. Hou één ding vooral in gedachte: verlies de moed niet.

Het opsporen en verhelpen van fouten in de montage hoort bij de taak van een video editor. Hoe vaker je fouten tegen komt, hoe sneller je die tekortkomingen in de film kan oplossen.

Het allerbelangrijkste is dat je er plezier aan gaat beleven. Als je eenmaal video films met succes hebt gebouwd, kan je ze aan vrienden en familie laten zien. Zij zullen verbaasd zijn wat je allemaal voor elkaar hebt gekregen.

De vegas pro versie zorgt er voor dat jouw video niet moet onder doen voor een professionele editor.

Interface Vegas movie studio 16 in nieuw jasje gestoken

Vegas movie studio 16 is de opvolger van de 15 versie. Vooral op vlak van de de gebruikers interface, ook wel UI genaamd, zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger.

Je kan kiezen tussen twee interfaces: de donkere en de lichtere versie. Die donkere weergave kwam er op vraag van de Vegas fans omdat het witte beeld van de interface bij veel liefhebbers nogal oog vermoeidheid veroorzaakte.

Daarom hebben de ontwerpers van deze software versie voor twee keuzemogelijkheden gekozen. De eerdere witte weergave en de recente donkere. Je kan trouwens altijd heen en weer switchen.

Interface aanpassen met een hamburgerknop

Elke gebeurtenis op een tijdlijn krijgt een koptekst. Dit maakt het iets makkelijker om de verschillende opnames te zoeken en te vinden tijdens het monteren van de video.

Je ziet telkens een nieuwe knop waardoor je de interface kan aanpassen die jouw voorkeur het beste weg draagt.

Beste video bewerkingssoftware

Coin Operated Slot Machines in Las ... x
Coin Operated Slot Machines in Las Vegas
Zo kan je de meest gebruikte tools met die knoppen, ook wel hamburgerknoppen genoemd, in jouw beeldscherm strategisch plaatsen. De knoppen die je het minst nodig hebt kan je dan meer naar het achterplan verschuiven.

De meest zichtbare knoppen zijn met andere woorden ook de meest gebruikte hulpmiddelen die je nodig hebt. Het zorgt er voor dat je de verschillende tools van jouw persoonlijke voorkeur naar je hand kan zetten.

De hamburgerknoppen kan je niet alleen gebruiken voor de functie op de gebeurtenissen van de tijdlijn, maar je kan die ook elders plaatsen in het venster van de Video Preview of het Trimmer venster.

Zo kan je heel overzichtelijk werken. Door dit innovatieve systeem van sony vegas kan je een scala knoppen weergeven die jij persoonlijk hoog in het vaandel draagt.

Stap voor stap gids om een project tot een goed einde te brengen

De snufjes van die vernieuwde interface is maar een klein onderdeel van het echte werk dat op je pad komt.

Vegas pro biedt een dashboard aan waar je geleidelijk als een gids wordt rondgeleid naar het uiteindelijke doel en bestemming.

De stappengids, die trouwens genummerd is, geeft je de inkom tot de belangrijkste hulpmiddel tools waarover sony vegas beschikt: de invoeging van verschillende media zoals video en afbeeldingen, teksten bijvoegen, het gebruik van verschillende effecten en het aanleveren van verschillende bestanden op diverse online kanalen.

Het menu Media Kanalen toevoegen biedt je de mogelijkheid om alles onder één dak te brengen wat de gebruiksvriendelijkheid alleen maar ten goede komt. Het bevordert trouwens ook de snelheid van jouw project.

Talrijke functies zorgen voor heel wat creativiteit

De functie voor het aan elkaar rijgen van twee onafhankelijke gebeurtenissen maakt het trouwens mogelijk om eventuele aanpassingen te verrichten wanneer je achteraf de eerder gemaakte beslissing wil herroepen.

Een concreet voorbeeld. Je beslist om een bepaalde clip te splitsen, maar later kom je terug op die beslissing en herzie je je mening. Dan kan je die clips selecteren en opnieuw als één geheel samenvoegen.

Een andere nieuwe tool wat de moeite waard is om uit te proberen is de instant-frame-freeze-tool. Een gadget die de actie van jouw bewegende beelden in een muisknop doet stoppen.

Je kan het opnieuw activeren wanneer je dit zelf bepaalt. Kortom, het software programma heeft veel tools die je kan gebruiken om creatief de familiale vakantie herinneringen of een huwelijk vast te leggen.

Tenslotte ondersteunt het de meest moderne bestandsformaten zoals de beelden van een iphone of andere multimedia.

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.