Video bewerken van je DJI | 12 beste apps voor phone en computer

door Joost Nusselder | Geupdate op:  augustus 3, 2021

Klaar om je videoskills naar het volgende niveau te tillen?

Of je nu net begint met videobewerken of al langer bezig bent, onze nieuwsbrief staat boordevol tips om je skills te verbeteren.

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het bewerken van drone video’s (en foto’s) wordt steeds populairder omdat drones meer en meer verkocht worden.

Het bewerken van drone materiaal is vergelijkbaar met dat van een gewone camera, al zul je merken dat je materiaal veel stabieler is als deze opgenomen is met een drone.

Met behulp van een DJI videobewerkingsapp kun je video’s die zijn opgenomen met een drone omzetten naar een professionele clip van hoge kwaliteit.

Video bewerken van je DJI | 12 beste apps voor phone en computer

Dergelijke drone videobewerkingsapps zijn beschikbaar voor zowel beginners als professionals.

DJI video’s kun je bewerken met gratis apps zoals DJI Mimo, DJI GO, iMovie en WeVideo. Voor meer mogelijkheden kun je een betaalde app kiezen zoals Muvee Action Studio. Gebruik je liever computer software, ga dan voor Lightworks, OpenShot, VideoProc, Davinci Resolve of Adobe première Pro.

In dit artikel zul je alles te weten komen over de verschillende (gratis en betaalde) mobiele  apps voor het bewerken van je DJI video’s.

Daarnaast leg ik je graag uit waar je precies op moet letten bij het kiezen van de meest geschikte software als je het video bewerken liever via je computer doet in plaats van via je telefoon.

Daarbij geef ik je ook een paar voorbeelden van uitstekende computer software om te gebruiken voor het editen van al jouw DJI video’s.

Nog op zoek naar een goede drone? Dit zijn de top 6 beste drones voor video opnames

Beste gratis DJI videobewerking apps voor je telefoon

Nu je uitstekende luchtopnamen hebt gemaakt, is het tijd om jouw DJI drone beelden te bewerken en te delen via social media.

Dit is precies waar een DJI videobewerkingsapp of software je te hulp kan schieten door de gemaakte beelden om te toveren tot pure magie.

Als je op zoek bent naar een gratis app voor je telefoon om jouw DJI video’s probleemloos en direct te kunnen bewerken, dan heb je een aantal opties:

DJI Mimo voor iOS en Android

Video bewerken van je DJI met gratis app DJI Mimo

De DJI Mimo app biedt een HD live view tijdens het opnemen, intelligente functies zoals My Story voor snelle bewerking en andere tools die niet beschikbaar zijn met een hand stabilisator alleen.

Beste video bewerkingssoftware x
Beste video bewerkingssoftware

Met Mimo kun je het beste van je momenten vastleggen, deze bewerken en rechtstreeks delen. 

Je kunt de app hier downloaden op zowel Android (7.0 of hoger) als iOS (11.0 of hoger).

In deze tutorial leer je hoe je een DJI Pocket 2 video op je telefoon bewerkt:

De app ondersteunt HD live view en 4K video-opname. Nauwkeurige gezichtsherkenning en realtime Beautify-modus verbeteren foto’s en video’s direct.

Geavanceerde videobewerkingsfuncties zijn onder andere het trimmen en splitsen van clips en de afspeelsnelheid aanpassen.

Stem ook de beeldkwaliteit af op je behoeften: helderheid, verzadiging, contrast, kleurtemperatuur, vignettering en scherpte.

De unieke filters, muzieksjablonen en watermerkstickers geven jouw video’s een unieke flair.

DJI GO voor iOS en Android

Video bewerken van je DJI met gratis app DJI GO

De DJI GO voor iOS en Android wordt geleverd met een zeer interessante functie die bekend staat als de Editor Module. Dankzij deze toepassing kunnen gebruikers hun drone beelden ter plaatse bewerken.

Ben jij een amateur en heb je weinig zin of tijd om video’s te bewerken, dan is de Editor Module iets voor jou.

Je kunt gemakkelijk videosjablonen en persoonlijke filters toevoegen, het geluid aanpassen en zelfs muziek naar keuze importeren.

Je hoeft de geheugenkaart niet op je computer aan te sluiten. Je kunt met de app eenvoudig video’s knippen, aan elkaar plakken en muziek toevoegen. En ook probleemloos delen op je social media.

Download de app hier en bekijk deze tutorial voor het bewerken van je video’s:

iMovie voor iOS

Video bewerken van je DJI met gratis iOS app iMovie

iMovie voor iOS is een videobewerkingsprogramma dat werkt op zowel je Apple telefoon als op de Mac.

iMovie is een geweldig bewerkingsprogramma waarmee je eenvoudig korte video’s, films en trailers kunt maken.

Als je een iPhone 7 hebt, kun je je video’s bewerken in 4K-resolutie. De app bevat alle bewerkingstools die je van een professionele bewerkingssoftware mag verwachten.

Je kunt een geanimeerde titel, soundtrack, filters en verbluffende thema’s aan elke video toevoegen en je kunt de gemaakte video gemakkelijk delen op een verscheidenheid van sociale platforms.

Eventuele nadelen zijn dat de app niet gratis is, dat de handmatige bewerkingstools ingewikkeld in gebruik kunnen zijn, je niet heel veel thema’s hebt om uit te kiezen, het alleen beschikbaar voor iOS en voornamelijk geschikt is voor professionele editors.

Bekijk hier de tutorial:

Lees meer over video’s bewerken op een Mac hier

Beste betaalde DJI videobewerking apps voor je telefoon

Als je bereid bent om wat te betalen voor een goede app voor het bewerken van je DJI video’s, dan is er nog een andere mooie mogelijkheid.

Muvee Action Studio voor iOS

Video bewerken van je DJI met betaalde app Muvee Studio

Muvee Action Studio voor iOS is een snelle en eenvoudige app en is een must have voor elke drone- en actiecamera liefhebber.

Je kunt met deze app op maat gemaakte en professioneel bewerkte muziekvideo’s maken op elk Apple-apparaat.

Daarnaast stelt het je in staat om een mooie titel en bijschriften toe te voegen en het wordt geleverd met tal van andere handige functies, waaronder mooie overgangen, fastmo en slomo, filters, kleur en licht aanpassen en directe import via wifi.

De app biedt ondersteuning voor clips met hoge snelheden. Voeg een soundtrack toe vanuit iTunes en je kunt je video’s delen op Facebook, YouTube en Instagram met slechts een klik en in full HD 1080p.

Je kunt een gratis versie downloaden van de app, maar voor meer mogelijkheden kun je ook een eenmalige in-app purchase doen.

Bekijk deze tutorial om snel aan de slag te gaan met de app:

Waar let je op bij het kiezen van videobewerkingsoftware voor laptop of PC?

Video’s bewerken op een laptop of PC maakt alles wat gemakkelijker omdat je op een bredere interface kunt werken.

Daarnaast zijn smartphones in veel gevallen niet uitgerust met voldoende geheugen dat nodig is om grote 4K DJI beelden op te slaan.

In het geval je dus liever een software programma gebruikt voor je computer voor het bewerken van je DJI-video’s, zal ik je eerst even snel uitleggen waar je precies op moet letten bij het kiezen van de juiste video software.

Check de systeemvereisten van de software

Als je bijvoorbeeld een 64-bits versie van Windows 7 met beperkt geheugen hebt, is VSDC de beste keuze omdat het zelfs op low-end PC’s goed werkt.

Aan de andere kant, als je een krachtige machine hebt en geavanceerde videobewerkingstechnieken onder de knie wilt krijgen, is Davinci Resolve een geweldige keuze (hierover straks meer).

Weet met welk formaat en resolutie je gaat werken

Weet van tevoren met welk formaat en resolutie je gaat werken.

Sommige video-editors – vooral degenen die op Mac werken – hebben bijvoorbeeld moeite om MP4 bestanden te openen, terwijl anderen .MOV of een 4K-video niet zullen verwerken.

Met andere woorden, als je software niet compatibel is met het formaat/codec/resolutie van je dronevideo’s, zult je moeten zoeken naar omwegen en video’s converteren voordat je ze kan bewerken.

Conversie kost tijd, moeite, en heeft soms zelfs invloed op de kwaliteit van de video. Daarom wordt er aangeraden om onnodige conversies waar mogelijk te vermijden.

Leer van online tutorials, ongeacht je niveau

Voordat je diep in de wereld van drone videobewerkingssoftware duikt, kijk dan eerst op YouTube en andere bronnen voor tutorials.

Beste computer software voor DJI video editing

Mocht je dus een computer willlen gebruiken voor het editen van jouw DJI video’s, dan heb ik hier een aantal suggesties voor je:

Wat biedt Adobe Premiere Pro?

De beste online software voor DJI video editing Adobe Premiere Pro

Ten slotte vind ik het ook nog de moeite waard om de Adobe Premiere Pro software wat uitgebreider te bespreken.

Deze software biedt tal van unieke functies, hoewel je een maandelijkse vergoeding moet betalen voor het gebruik van de app via Adobe’s cloudservice.

De nieuwste versie van deze software is gemaakt om je een snellere workflow te geven tijdens het bewerken. Adobe Premiere Pro CC zal in de smaak vallen bij zowel professionele editors als beginners. 

Enkele nieuwe functies van deze app zijn:

Adobe Premiere Pro is een aantrekkelijke optie voor zowel videografen als liefhebbers van luchtvideo’s die een vertrouwde interface, 360 VR-ondersteuning, 4K-, 8K- en HDR-formaatcompatibiliteit willen.

Valt het in de smaak, dan kun je het programma aanschaffen voor $ 20,99 per maand. Als je er niet helemaal uitkomt, bekijk dan deze tutorial:

Net als in Photoshop kun je in het programma met lagen werken. Première Pro biedt zijn gebruikers 38 overgangen en je kunt ook je eigen plug-ins gebruiken.

Je kan kiezen uit standaard effecten en zelfs alle ongelijke delen van de video gladstrijken door middel van de Warp Stabilizer.

De software is geschikt voor macOS and Windows en je kunt gebruik maken van de free trial, waarmee je zeven dagen lang het programma gratis kan experimenteren.

Check de laatste prijzen hier

Wil je meer weten, lees dan mijn uitgebreide beoordeling van Adobe Premiere Pro hier.

DJI video’s bewerken online met WeVideo

De beste online software voor DJI video editing WeVideo

Je hebt zelfs nog de mogelijkheid om DJI video’s direct in je browser te bewerken.

WeVideo is een gratis online software voor het maken van video’s, en op ieder moment kan meer dan één persoon aan éénzelfde video werken.

Anderen voordelen van WeVideo zijn de volgende:

Een van de coolste functies van deze software is de Google Drive-app. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over de krimpende ruimte van je harde schijf omdat je met WeVideo al jouw bestanden direct op je Google Drive-account kunt opslaan.

WeVideo heeft een aantal kenmerken die typerend zijn voor de beste gratis stop-motion software.

Je kunt stock video’s en afbeeldingen gebruiken en de kleurtonen, de helderheid, het contrast en de verzadiging in je video’s bewerken.

Bekijk hier een super leerzame tutorial:

De software is gratis, maar daarmee wel wat beperkt. Je kunt het programma gebruiken op Chromebook, Mac, Windows, iOS en Android.

Het is een gratis programma, maar mocht je toegang willen hebben tot meer functies, dan kun je een betaald plan krijgen vanaf $ 4,99 per maand.

Check Wevideo hier

Lightworks

De beste software voor DJI video editing LightWorks

Met de gratis versie van Lightworks kun je alleen bestanden opslaan in MP4, maximaal 720p.

Dit is wellicht geen probleem voor wie video’s uploadt naar YouTube of Vimeo, maar het is wel een storende factor als je in 4K filmt en echt om de kwaliteit geeft.

Lightworks heeft echter een unieke benadering van het trimproces en de tijdlijn. In feite is dit misschien wel de beste tool voor degenen die veel beeldmateriaal hebben dat moet worden bijgesneden en georganiseerd in een kortere clip.

Naast het knippen en samenvoegen van bestanden, kun je met Lightworks kleurcorrecties uitvoeren met RGB, HSV en Curves, instellingen voor snelheid toepassen, titels met credits toevoegen en het geluid van de video aanpassen.

Deze video-editor werkt op Windows, Mac en Linux. Je kunt een 32-bit of een 64-bit versie downloaden van de officiële website. Zorg ervoor dat je ten minste 3 GB RAM hebt.

Maak hier een account aan, en bekijk deze handige tutorial:

OpenShot

De beste software voor DJI video editing OpenShot

OpenShot is een bekroonde en gratis videobewerker. Het is een editor die werkt met de Windows, Mac en Linux besturingssystemen.

Je kunt jouw video’s gemakkelijk bijsnijden en slow-motion en tijd effecten integreren.

Het biedt ook onbeperkte tracks en talloze video-effecten, animaties, audio enhancers en filters om uit te kiezen. Je kunt verder een watermerk aanbrengen als laatste toevoeging, om jouw copyright aan te geven.

Het programma werkt vloeiend met HD-video en het kan video renderen met een zeer hoge snelheid (vooral in vergelijking met Windows bewerkingsprogramma’s).

Eventuele nadelen zijn de mogelijke moeilijkheden bij het toevoegen van ondertitels en de niet zo uitgebreide effecten collectie. 

Download de software hier en ga snel aan de slag dankzij deze tutorial:

VideoProc

De beste software voor DJI video editing VideoProc

VideoProc is de snelste en gemakkelijkste 4K HEVC video editor voor drones inclusief de DJI Mavic Mini 2, een van de beste drones voor video opnames.

Deze lichtgewicht videobewerkingssoftware kan je helpen video’s te knippen en mooie filters toe te voegen.

Je kunt er 1080p, 4k en 8k video’s mee bewerken zonder haperingen of hoog CPU-gebruik. Alle gangbare resoluties worden ondersteund.

Ook kun je video’s versnellen of vertragen en je video stabiliseren met een geavanceerd ‘deshake’ algoritme.

Bovendien kun je de helderheid en kleur aanpassen en ondertitels toevoegen.

De unieke technologie kan video transcoding en verwerking verder versnellen terwijl de bestandsgrootte en output video kwaliteit geoptimaliseerd worden.

De software kan gratis gedownload worden op iOS en Microsoft systemen, maar de volledige versie is ook te koop vanaf $29,95.

Neem een kijkje bij deze tutorial om de software optimaal te kunnen gebruiken:

DaVinci Resolve

De beste software voor DJI video editing DaVinci Resolve

De Davinci Resolve software is erg populair onder professionele video-editors die er gebruik van maken in het vrije post-productieproces.

Uniek aan deze software is dat je de kleuren kunt aanpassen en de kwaliteit kan verbeteren.

Het ondersteunt real-time videobewerking in 2K resolutie, het biedt krachtige functies zoals speed wrap en gezichtsherkenning, je kunt effecten toevoegen en je eindprojecten kunnen direct worden geüpload naar Vimeo en YouTube.

Je kunt video’s met een resolutie tot 8K verwerken, maar de exportinstellingen zijn beperkt tot 3.840 x 2.160. Als je rechtstreeks naar YouTube of Vimeo uploadt, wordt de video geëxporteerd in 1080p.

De app heeft kleurcorrectie tools, en wordt ondersteund door Windows en Mac. Aanbevolen RAM is 16 GB.

Er is zowel een gratis als een betaalde optie ($299).

Download de software gratis voor Windows of voor Apple en bekijk deze handige tutorial voor extra tips:

Lees verder in mijn uitgebreide post over de 13 beste video bewerkings-programma’s

          Joost Nusselder, de oprichter van videobewerken.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools. Hij neemt al lang zijn eigen Youtube video's op, zowel stop motion als beeld. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij het maken van hun video's.